Адміністрація президента пересіла на нові машини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація президента пересіла на нові машини

Казна та Політика
8710
Як заявили вчора в прес-службі глави держави, в грудні 2010 року Державне управління справами придбало для співробітників адміністрації президента (АП) легкові автомобілі Skoda.
Згідно з повідомленням прес-служби, вибір цієї марки обумовлений необхідністю економити кошти і знижувати навантаження на державний бюджет: "В умовах, коли кожна гривня в державі перебуває на особливому рахунку і повинна витрачатися лише на найнеобхідніше, цей крок повністю закономірний".
За даними прес-служби, автомобілі більш високого класу, які звільнилися, будуть використовувати для обслуговування іноземних делегацій, і поки не спишуть у зв'язку зі зношеністю. Необхідність закупівлі пояснюють саме у зв'язку з "фізичною та моральною застарілістю" значної частини машин, що використовуються зараз в ДУС та АП. "Технічне обслуговування автомобілів з пробігом в 300 тис. і більше кілометрів дуже витратне з точки зору економії бюджетних коштів", - зазначається у вищезгаданому повідомленні.
Високий ступінь зносу службових автомобілів АП вчора підтвердив колишній міністр Кабінету міністрів Петро Крупко.
"У 2008-2009 роках службові автомобілі для урядових чиновників взагалі не закуповувалися,-говорить Крупко.- Цей період був дуже складним для країни, і в бюджеті не передбачалися подібні витрати".
Учора деякі ЗМІ повідомили, що 21 автомобіль С-класу Skoda Octavia 2679656E3B і 21 седан D-класу Skoda Superb були придбані для потреб чиновників АП через компанію "Прага Авто". В останній вчора не підтвердили, але і не спростували цю інформацію. Слід зазначити, що в салонах компанії ціна Skoda Octavia 2679656E3B в залежності від комплектації становить $20-29,5 тис., а Skoda Superb - $29 - $ 57 тис.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас