Бернанке: Рівень безробіття в США буде залишатися високим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Рівень безробіття в США буде залишатися високим

Казна та Політика
309
Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке на засіданні Бюджетного комітету заявив, що рівень безробіття в США буде залишатися й надалі високим. На засіданні Бернанке відзначив, що зниження рівня безробіття не передбачається через повільні темпи зростання виробництва, повідомляє Bloomberg.
Бернанке також відзначив, що в 2010 р. мінімальний розмір заробітної плати збільшився на 1,7%. Дані дії були направлені на скорочення збільшення темпів інфляції. Планується, що в 2011 р. уряд надасть додатково 2 млн робочих місць. Плановий показник перевищує показник 2010 р. в два рази. Очікується, що до кінця 2011 р. рівень безробіття в США складе 8,6% (рівень безробіття за січень склав 9%, знизившись на 0,4% з грудня 2010 р.).
Нагадаємо, 14 січня ц.р. голова Федеральної резервної системи заявив, що зростання американської економіки в 2011 р. складе 4%. "Ми бачимо, що економіка зміцнюється. Останні кілька місяців вона виглядає набагато краще. Нам здається найрозумнішим розраховувати на економічне зростання в 3-4% в 2011 р.", - сказав він.
"Це не скоротить безробіття в бажаних нами масштабах, але, в усякому разі, буде приємно спостерігати зростання продажів і розвиток бізнесу", - відзначив Бернанке.
Раніше його прогнози були дещо менш оптимістичні. Так, в листопаді 2010 р. голова ФРС припустив, що не варто очікувати на економічне зростання в США вище за 3,6%.
Нагадаємо, 1 грудня 2010 Бернанке заявив, що рівень безробіття в США як і раніше залишається високим, і необхідно зробити все можливе для його зниження. "Нинішній рівень безробіття в країні, безумовно, спричинить за собою найсерйозніші економічні та соціальні наслідки. Тому створення нових робочих місць, зниження безробіття - питання першорядної важливості", - сказав Бернанке в ході свого виступу.
Бернанке відзначив, що зараз безробіття в США "зависло" на рівні близько 9,6% - показника, якого воно досягло в середині 2009р., коли економіка почала відновлюватися від наслідків світової фінансової кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас