Черновецький заявив, що не писав заяву про відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький заявив, що не писав заяву про відставку

Казна та Політика
429
Мер Києва Леонід Черновецький заявив, що не писав заяву про відставку. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".
"Заяви про відставку я не писав. Повідомлення, яке прозвучало від заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка - це брехня, просто дрібна політична капость", - заявив Черновецький.
Нагадаємо, раніше віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що, за інформацією оточення Черновецького, мер Києва написав заяву про відставку. Віце-спікер вважає, що таким чином Черновецький хоче показати, що "нова влада не виконала перед ним даних обіцянок щодо його оточення і продовжує використовувати кримінальні переслідування, відповідно, у нього залишився єдиний інструмент тиску - через написання заяви".
Водночас, Томенко сумнівається, що в Києві відбудуться дострокові вибори мера. "Швидше за все, Черновецький отримає для свого оточення якісь гарантії недоторканності та врахування їх думок при затвердженні рішень з управління містом", - зазначив Томенко.
Також депутат Київради від БЮТ на правах анонімності сказав РБК-Україна, що навіть у разі відставки Черновецького владою буде зроблено все можливе, щоб не оголошувати дострокові вибори столичного голови.
Варто зауважити, що в разі відставки міського голови, згідно з нормами чинного українського законодавства, позачергові вибори його наступника мають відбутися не пізніше, ніж через 60 днів після відставки. Також можливі позачергові вибори міського голови і Київради, але за рішенням Верховної Ради або самої Київради. Якщо Київрада не оголошує про саморозпуск, а також не оголошуються позачергові вибори мера, його обов'язки до настання чергових виборів виконує секретар міськради. Секретарем Київради є Олесь Довгий, обраний до міських зборів за списком Блоку Черновецького.
Нагадаємо також, що посади мера м. Києва та голови Київської міської держадміністрації (КМДА) розділені на законодавчому рівні, як раніше заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович. За його словами, в тому, що мером Києва є обраний киянами Черновецький, а головою КМДА призначений Олександр Попов, немає ніяких юридичних невідповідностей. Раніше Президент України Віктор Янукович призначив Попова головою КМДА і звільнив з цієї посади Черновецького.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас