Влада Великобританії відмовилася продати китайському бізнесмену авіаносець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Великобританії відмовилася продати китайському бізнесмену авіаносець

Казна та Політика
221
Британське військове відомство відмовило китайському бізнесмену в праві на покупку списаного авіаносця Invincible, який був виставлений на продаж, пише китайська газета The Shanghai Daily.
48-річний власник мережі ресторанів Кін Бон Лам, який вже 20 років живе у Великобританії, запропонував в два з гаком рази більше грошей, ніж розраховувало отримати військове відомство, але все ж його заявка була відхилена під приводом "ненадання всієї необхідної інформації".
Корпус авіаносця виставило на продаж аукціонне агентство при британському міністерстві оборони. Авіаносець придбала турецька фабрика з переробки кораблів, хоча вона запропонувала більш низьку ціну, ніж китаєць. Остаточна ціна угоди ще не опублікована, але, за даними китайських ЗМІ, вона становить близько двох мільйонів фунтів стерлінгів.
"Я дуже розчарований, оскільки я збирався перетворити корабель у міжнародну плавучу школу, розмістивши його під Гуандун", - сказав Лам. Документи для участі в аукціоні бізнесменові підготувала професійна команда, що складається з британських підданих: адвоката, бухгалтера і консультанта.
У випадку, якщо б корабель Ламу продали, але заборонили б відганяти його в Китай, Лам пришвартував б його в Ліверпулі, писала британська газета The Daily Telegraph. "У Ліверпулі дуже сильний китайський вплив. На борту корабля ми б викладали китайською, вчили б усіх розуміти китайську мову, бізнес і культуру", - ділився своїми планами Лам. Тепер він має намір брати участь в аукціонах з продажу інших списаних кораблів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас