По всьому Криму перевірять максимальну націнку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

По всьому Криму перевірять максимальну націнку

Казна та Політика
158
Голова Ради міністрів Криму Василь Джарти рекомендував інспекції з цін, податковій та територіальному відділенню Антимонопольного комітету України до кінця лютого перевірити всі кримські підприємства оптової торгівлі і застосувати фінансові санкції до суб'єктів, які порушують введені урядом регіону обмеження максимальної націнки.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі Радміну Криму.
Перевіркам будуть піддані також найбільші виробники продуктів (в тому числі підприємства "Криммолоко", "Кримхліб", Сімферопольський комбінат хлібопродуктів) і підприємства роздрібної торгівлі: супермаркети і торговельні центри.
Крім того, перевірки торкнуться підприємства з переробки нафтопродуктів та мережі автозаправних станцій.
Джарти також рекомендувала місцевим органам влади продовжити на 2011 рік дію меморандумів з виробниками соціально значимих продуктів про стабільні постачання продовольства, в тому числі деяких сортів хліба.
Крім того, кримський прем'єр доручив Міністерству аграрної політики Криму укласти з Аграрним фондом України меморандум про постачання виробникам хліба в автономії борошна за пільговими цінами.
Крім того, Джарти рекомендував мерам міст і головам районних адміністрацій організувати в населених пунктах автономії постійно діючі ярмарки, на яких виробники продтоварів зможуть продавати свою продукцію безпосередньо споживачам, минаючи ланцюг посередників.
В останню декаду січня в Криму відзначалося зростання цін на 14 з 19 соціально значущих продуктів - у тому числі на молочні продукти, крупи і цукор. Раніше, в грудні 2010 року, на півострові подорожчало пальне.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас