У Болгарії заборонили оплачувати великі угоди готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Болгарії заборонили оплачувати великі угоди готівкою

Валюта
268
Парламент Болгарії заборонив проводити платежі на суму понад 15 тис. левів (7,65 тис. євро) готівкою. Про це повідомляє France Press з посиланням на дані бюджетного комітету країни.
За словами глави комітету Менди Стоянової, тепер всі платежі понад цю суму будуть здійснюватися через банк або термінали. Даний закон був прийнятий, щоб знизити рівень корупції і шахрайства в країні.
Як зазначає агентство, подібні обмеження вводяться в Болгарії вперше. Раніше громадяни цієї країни могли оплачувати готівкою навіть великі угоди з придбання нерухомості.
Спочатку планувалося, що сума платежів буде обмежена 5 тис. левів (2,5 тис. євро), проте пізніше поріг був підвищений. Стоянова пояснила, що це було зроблено заради підприємств малого та середнього бізнесу, які також підпадають під дію закону.
Передбачається, що дані заходи поліпшать імідж Болгарії в очах Європейської комісії. Болгарія вступила в Євросоюз 1 січня 2007 року, проте піддавалася деяким обмеженням через недосконалість судової системи, корупції та нелегальну міграцію. На даний момент Болгарія намагається потрапити в Шенгенську зону.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас