Саудівська Аравія може завищувати нафтові запаси на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія може завищувати нафтові запаси на 40%

Енергетика
265
Запаси нафти Саудівської Аравії можуть бути завищені на 40% або на 300 мільярдів барелів, повідомила газета Guardian з посиланням на матеріали Wikileaks.
Згідно з матеріалами, такі дані наводяться в конфіденційному листуванні американських дипломатів у Саудівській Аравії. Вони висловлюють побоювання, що ця країна, будучи найбільшим експортером нафти, не зможе забезпечити достатні постачання для стримування зростання цін.
Видання зазначає, що колишній віце-президент держкомпанії Saudi Aramco з нафторозвідки Садад аль Хусейні (Sadad al-Husseini) говорив генконсулу США в Саудівській Аравії в листопаді 2007 року, що Aramco не зможе досягти в заплановані терміни добового видобутку в 12,5 мільйонів барелів, а саме стільки необхідно для нормального балансу ринку. Він також відзначав, що Aramco завищила свої запаси, щоб прискорити вливання іноземних інвестицій.
За словами одного з джерел, "аналізуючи висловлювання Садада аль Хусейні, можна припустити, що запаси Саудівської Аравії не такі багаті, як іноді описується, і терміни їх вилучення не настільки привабливі, як Aramco і енергетичні оптимісти намагаються представити".
Садад аль Хусейні відзначає, що видобуток досягне піку в найближчі 15 років, а далі неминуче почне падати.
Також у матеріалах наводяться дані нинішнього віце-президента Saudi Aramco Абдалла аль-Саїфа (Abdallah al-Saif), що свідчать, що запаси держкомпанії становлять 716 мільярдів барелів, а через 20 років вони досягнуть 900 млрд барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас