Ринок нафтопродуктів буде стабілізовано шляхом збільшення обсягів переробки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафтопродуктів буде стабілізовано шляхом збільшення обсягів переробки

Енергетика
506
Ринок нафтопродуктів України буде стабілізовано шляхом збільшення в поточному році обсягів переробки нафти до 14 млн. тонн.
Як повідомили в прес-службі уряду, про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів.
"Міненерговугілля разом з вітчизняними нафтопереробниками розробили план заходів щодо стабілізації на ринку нафтопродуктів шляхом збільшення переробки нафти до 14 млн. тонн вже в поточному році. А також буде подальше збільшення випуску нафтопродуктів за рахунок модернізації українських НПЗ", - повідомив Азаров.
Він зазначив, що скасування мита на імпорт нафтопродуктів призвело до монополізації з боку імпортерів, частка яких на ринку досягла 60%, що в свою чергу дозволило їм ввести "ціновий диктат" і збільшити вартість пального практично до європейського рівня.
"Така ситуація є неприпустимою", - сказав прем'єр і повідомив, що уряд проводить послідовну політику модернізації вітчизняної нафтопереробної галузі, в тому числі шляхом захисту внутрішнього ринку від надлишкових обсягів імпорту.
Він зазначив, що на сьогоднішній день проводиться антидемпінгове розслідування стосовно імпортерів нафтопродуктів; на завершальній стадії перебуває розслідування Антимонопольного комітету з приводу цінової змови деяких операторів внутрішнього ринку нафтопродуктів. "Якщо буде доведено наявність монопольної змови, стосовно нафтотрейдерів можуть бути застосовані відповідні санкції", - підкреслив Азаров.
Як повідомлялося, 2010 року українські НПЗ переробили 11 млн. 96,6 тис. тонн нафтової сировини, що на 3,6% менше, ніж у 2009 році, коли було перероблено 11 млн. 507,7 тис. тонн. < / p>
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас