Moody's загрожує знизити рейтинги Японії слідом за S&P — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's загрожує знизити рейтинги Японії слідом за S&P

Казна та Політика
187
Міжнародне агентство Moody's Investors Service може знизити суверенні рейтинги Японії слідом за S&P. Про це повідомив у середу старший віце-президент і регіональний директор Moody's по Азіатському регіону Том Берн. За його словами, відсутність прогресу у проведенні фіскальної реформи ставить під удар рейтинги країни, впливаючи на них негативно.
Крім того, аналітики агентства вважають, що Японія не зможе досягти запланованих бюджетних показників лише за рахунок економічного зростання, для цього будуть потрібні кроки і щодо державних фінансів. Політичні події в країні, що ускладнюють проведення фіскальної реформи, на думку Берна, також можуть мати негативний вплив на рейтинги Японії, передає Reuters.
За словами аналітика Moody's, мине ще чимало часу, поки фіскальні проблеми Японії переростуть у кризу, проте уряду варто зробити кроки зі скорочення бюджетного дефіциту вже зараз. Між тим на сьогоднішній день Moody's підтверджує суверенний рейтинг Японії на рівні "Аа2" зі "стабільним" прогнозом, відзначаючи дуже низьку ймовірність дефолту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас