Студентам пообіцяли "тринадцяту" стипендію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Студентам пообіцяли "тринадцяту" стипендію

Казна та Політика
363
Впродовж 2011 року стипендії студентам підвищать. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів.
Він повідомив, що зараз відбувається процес підвищення стипендій учням професійно-технічних училищ та студентам вищих навчальних закладів, зокрема, учням ПТУ стипендія буде підвищена до 280 гривень, а за рік надбавка до стипендії становитиме 300 гривень.
"Тобто, виходить така собі тринадцята стипендія за аналогією з тринадцятою зарплатою. Підвищення відбувається для всіх студентів", - сказав Азаров.
Він зауважив, що для студентів вузів І і ІІ рівнів акредитації стипендія підвищиться до 560 гривень і за рік становитиме додатково близько 600 гривень. Для студентів вузів ІІІ і ІV рівнів акредитації стипендія підвищиться до 742 гривень, а надбавка за рік - близько 800 гривень.
Крім того, за словами прем'єр-міністра, зросте стипендія для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, для учнів ПТУ цієї категорії стипендія підвищиться до 766 гривень, а для студентів вузів - до 1450 гривень.
Кабінет міністрів має намір також удосконалити механізм формування цін на соціально важливі продукти харчування, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
"На порядку денному уряду - проект рішення, спрямований на удосконалення механізму формування цін на соціально важливі продукти харчування", - сказав прем'єр на засіданні уряду в середу.
Він пояснив, що Кабмін має намір встановити рентабельність фасування на рівні не вище 10%. "Аналіз показує, що саме на цьому етапі підприємливі ділки накручують ціну продукції в 1,5-2 рази", - зазначив прем'єр.
За його словами, також буде введено обов'язкове відображення ціни виробника та торговельної надбавки у первинних документах. "Ці кроки дозволять зробити ціноутворення економічно обґрунтованим", - запевнив Азаров.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас