У Тернополі маршрутники вийшли на акцію протесту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Тернополі маршрутники вийшли на акцію протесту

Казна та Політика
606
У Тернополі пройшла акція протесту приватних перевізників. Третина автобусів, яка належить приватним перевізникам, не вийшла на маршрути. Перевізники намагаються привернути увагу до нерівних, як вони стверджують, умов конкурсу на обслуговування маршрутів у Тернополі, який відбудеться 28 лютого.
Влада Тернополя запевняє, що страйк не вплинув на транспортне обслуговування жителів міста.
Як повідомив начальник міського управління транспорту Ігор Мединський, після того, як частина перевізників не вивела на маршрути свої автобуси, в рейси вийшли резервні автобуси.
"Якщо перевізники не будуть їздити і завтра (9 лютого - ред.), то ми знову скористаємося резервною технікою», - сказав вчора Мединський.
За його даними, 8 лютого на маршрути не виїхало 50 автобусів, а не 70, як стверджували представники "Союзу перевізників та власників автобусів Тернопільської області".
"Я особисто проїхався, порахував усі автобуси, які простоювали на дорогах, і записав номери. Власники цих автобусів будуть писати пояснювальні, оскільки має місце невиконання умов договору про здійснення пасажирських перевезень в місті", - зазначив начальник управління транспорту.
Мединський також дав зрозуміти, що міська рада не планує змінювати умови конкурсу для перевізників, як того вимагає "Союз перевізників та власників автобусів Тернопільської області".
"Один з об'єктів ми спеціально укрупнили, щоб потім була можливість в когось одного питати за якість послуг. І перевізникам залишається об'єднатися. Ми не вимагаємо об'єднуватися на базі комунального підприємства, це неправда. Просто пропонували, що якщо ви не в змозі об'єднатися між собою, то це можна зробити, зокрема й на базі КП "Міськавтотранс", - сказав Мединський.
Голова "Союзу перевізників та власників автобусів Тернопільської області" Сергій Намак підкреслив, що один з 7 об'єктів конкурсу включає найвигідніші маршрути, при цьому для того, щоб претендувати на цей об'єкт, міська рада вимагає від перевізника мати 96 автобусів. Тоді коли автопарки місцевих перевізників не перевищують 15 автобусів.
Перевізники також стверджують, що керівництво управління транспорту змушує їх надати свої автобуси в оренду КП "Міськавтотранс" на невигідних умовах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас