Костусєв: Гурвіца скоро покличе прокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Костусєв: Гурвіца скоро покличе прокурор

Казна та Політика
437
Найближчим часом екс-мера Одеси Едуарда Гурвіца, а також кількох колишніх чиновників Одеської міської ради можуть викликати на допит до прокуратури, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" мер Одеси Олексій Костусєв.
"В прокуратурі вже є рухи, і за фасадами, і за кредитом. Сьогодні буквально прийшов лист від прокурора міста: вони запросили від нас пакет документів. Думаю, що скоро і Гурвіца, та його посадових осіб почнуть запрошувати у відповідні органи, щоб вони давали пояснення - на допити. Тому що вони накоїли стільки, що просто важко осягнути", - сказав Костусєв.
Він також заявив, що Гурвіц не виконує свої обов'язки, як депутат міськради. "Ми провели три регулярні сесії та одну позачергову. Едуард Гурвіц, який є депутатом міськради, не з'явився на жодну з сесій. Він не з'явився на жодне засідання комісії, наскільки мені відомо, він не ходить на засідання власної фракції. Жодного разу я його не бачив тут, жодного разу на погоджувальній раді. Я не знаю, навіщо треба було обиратися до міської ради, щоб потім ось так наплювати на своїх виборців і не виконувати свої обов'язки. Якщо ти депутат, тебе обрали, ти зобов'язаний виконувати свою роботу. Він цього не робить", - сказав мер.
Як повідомлялося, Костусєв звернувся до прокурора міста з метою здійснення перевірки законності зовнішнього запозичення до міського бюджету 2007 року, яке було здійснено у BNP Paribas Finance PLC в каденцію Гурвіца. Крім того Костусєв просив прокуратуру провести перевірку "наявності в діях або бездіяльності колишнього міського голови Гурвіца ознак злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас