У Каїрі відновилися масові акції протесту проти Мубарака — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Каїрі відновилися масові акції протесту проти Мубарака

Казна та Політика
441
У столиці Єгипту Каїрі відновилися масові акції протесту з вимогою відставки президента Єгипту Хосні Мубарака. Сотні тисяч людей знову вийшли напередодні на центральну площу Тахрір, передає ВВС. За словами спостерігачів це наймасовіша акція, починаючи з 25 січня - дня початку всенародних антиурядових виступів.
Демонстрація пройшла, не дивлячись на обіцянку уряду провести мирну передачу влади. Це була реакція опозиції на заяву Мубарака, зроблену раніше, про те, що він залишиться на президентській посаді до вересня 2011 р., коли повинні будуть відбутися чергові вибори глави держави.
За словами кореспондента ВВС, в демонстрації проти режиму Мубарака взяли участь люди "різних верств суспільства".
Представники правоохоронних органів і силових структур Єгипту, присутні на площі, перший час намагалися перевіряти документи у присутніх на площі, проте незабаром припинили це робити через величезне число прибулих.
До півночі демонстрації затихли. Про кількість жертв та інші подробиці даної акції не повідомляються.
Нагадаємо, в Єгипті другий тиждень тривають масові антиурядові виступи. Демонстранти, що належать до самих різних соціальних і вікових груп, вимагають негайної відставки президента Мубарака, який перебуває при владі з 1981 р. Глава держави погодився не брати участь у наступних президентських виборах, призначених на вересень 2011 р., проте відмовився негайно покидати свій пост. Останні кілька днів у столиці Єгипту Каїрі місті йдуть кровопролитні зіткнення між опозиційними демонстрантами та прихильниками чинного режиму. Всього з 25 січня 2011 р., коли почалися заворушення, в протистоянні з правоохоронними органами, за даними ООН, вже загинули більше 300 учасників акцій протесту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас