В Міноборони пояснили причини заборгованості за харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Міноборони пояснили причини заборгованості за харчування

Казна та Політика
329
У Міністерства оборони України дійсно виникла заборгованість перед двома фірмами, які надають послуги з організації харчування військовослужбовців, на загальну суму близько 120 мільйонів гривень. Про це повідомили в прес-службі відомства.
"Справа в тому, що всі комерційні структури харчують особовий склад за державні кошти. Там, де залучаються державні кошти, повинні проводитися тендерні закупівлі. У 2007 році, коли комерційні структури приступили до харчування військовослужбовців, пролонгація договорів відбувалася щорічно. Але виникали різні неузгоджені питання, які необхідно було вирішувати на законодавчому рівні", - йдеться в повідомленні прес-служби.
За інформацією, були опрацьовані зміни до закону про державні закупівлі, де було визначено - продовжувати дії договорів з 1 січня 2011 року з переможцями торгів 2007-2010 років.
"Закон набрав чинності 15 січня 2011 року. Відповідно до нього, 3 березня будуть проведені відкриті торги. Але харчування особового складу має бути організовано і в січні, і в лютому, і в березні. Тому було прийнято рішення - продовжувати дії договорів з 1 січня 2011 року з переможцями торгів 2007-2010 років. Згодом було прийнято інше рішення - продовжувати договори не з переможцями торгів 2007-го, а тільки 2009-2010 років. У 2009 році Законом про Державний бюджет всім фірмам було продовжено дію договорів на рік. Тобто апріорі вони не повинні були проводити ніякі торги", - йдеться в повідомленні прес-служби.
"Але коли Міністерство оборони України подало відповідні документи для того, щоб взяти на себе зобов'язання на харчування особового складу, Державне казначейство їх не прийняло. Виникла колізія, що Міністерство оборони не може продовжити дію договорів. Незважаючи на це, фірми продовжують надавати послуги з організації харчування військовослужбовців і далі, без зривів", - підкреслили у відомстві.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас