Банкір: Зберігайте гроші в тій валюті, в якій збираєтеся робити покупки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Зберігайте гроші в тій валюті, в якій збираєтеся робити покупки

Валюта
1110
Зберігати заощадження потрібно в тій валюті, в якій надалі плануєте робити покупки. Таку думку під час он-лайн конференції в прес-центрі РБК-Україна висловив голова правління "Правекс-Банку" Сергій Наумов.
"Зберігайте в доларах, якщо вас чекає покупка в доларах. Якщо ви будете купувати в гривні, то, напевно, варто зберігати в гривні. У будь-якому випадку існують валютні ризики і вони можуть піти як вгору, так і вниз, - зазначив банкір. - В Україні (як, втім, і в Росії) люди звикли купувати долари як засіб накопичення. За кордоном же долари купують для поїздок в "доларову країну" - щоб ними розплачуватися.
Наумов вважає, що вартість будь-яких ресурсів накопичення з часом змінюється. Однак, на його думку, найближчим часом українці сміливо можуть зберігати заощадження в національній валюті.
"Якщо ви хочете тримати заощадження в гривні, то зараз при стабільному доларі ви маєте можливість отримувати непоганий дохід. Якщо будете зберігати в доларах, то через якийсь час ви і доходу отримувати не будете. Буде відсоткова ставка 2-3 %... Тому що долари не потрібні банкам. Зараз вони розплатяться зі своїми материнськими структурами або зовнішніми організаціями і все. Моя порада така: можна спокійно зберігати в гривні", - резюмував банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас