Найман: Інфляція в 2011 р. буде менше 9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найман: Інфляція в 2011 р. буде менше 9%

Казна та Політика
381
Інфляція в 2011 р. складе менше 9%. Про це заявив журналістам фінансовий експерт Ерік Найман в медіа-холі інформаційного агентства "ІнтерМедіа консалтинг".
"Швидше за все інфляція буде менше 9%, якщо не виникне форс-мажорів на ринку продовольства або енергоносіїв, чого, на жаль, ніхто не може гарантувати", - зазначив експерт.
На його переконання, відбулося певне поліпшення, і інфляція дійсно опустилася до рівня серпня 2006 р. Однак підвищення цін на низку товарів не може не викликати занепокоєння.
"У цілій масі товарів інфляція навпаки починає "піднімати голову". Те саме було і в Індії, Китаї, Латинській Америці. У Єгипті та Тунісі однією з причин заворушень було саме зростання цін на продовольство", - відзначає Найман.
"На сьогоднішній день інфляція не лякає економістів і фінансистів, тому що це додатковий стимул "перезапустити економіку" і заробити. Якоюсь мірою вона може радувати і державу, бо певною мірою є невидимим, але неминучим "податком". Та політиків інфляція починає лякати. Вони бачать, що відбувається в Північній Африці - і не хочуть повторення такого в своїй країні".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас