Великобританія підняла податок на банки до 2,5 млрд фунтів в 2011р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія підняла податок на банки до 2,5 млрд фунтів в 2011р

Казна та Політика
180
Уряд Великобританії визнав банки країни досить стабільними для підвищення податку на банківський сектор цього року на 800 млн фунтів стерлінгів - до 2,5 млрд фунтів ($4 млрд), пише Financial Times.
Податок на банківський сектор, запропонований міністром фінансів Джорджем Осборном, спочатку і планувався на рівні 2,5 млрд фунтів на рік, однак потім влада вирішила понизити його на перші роки до 1,7 млрд фунтів, щоб ослаблені після кризи банки встигли зміцнити капітал.
Повернення до початкового об'єму виплат визнано ринками сигналом про стійкість британського фінсектора.
"Збільшення податкових надходжень на 800 млн фунтів допоможе створити прогнозовану і стабільну податкову систему. Йдеться про економіку: необхідно переконатися в тому, що банки вносять справедливий внесок у скорочення бюджетного дефіциту", - заявив Дж.Осборн.
Однак британський міністр фінансів розраховує, що, незважаючи на підвищення податків, уряду вдасться найближчим часом домовитися з Сіті про збільшення обсягів кредитування малого бізнесу. Відповідно до запропонованого Мінфіном проекту "Мерлін", банки Великобританії повинні виділити понад 1 млрд фунтів малому бізнесу для забезпечення регіонального зростання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас