Moody's: Світ у січні прожив 1-й місяць без дефолтів з початку кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Світ у січні прожив 1-й місяць без дефолтів з початку кризи

Казна та Політика
278
Вперше з початку кредитної кризи рейтингове агентство Moody's не зафіксувало жодного дефолту компаній за своїми борговими зобов'язаннями за місяць.
Як пише Financial Times, січень став першим місяцем з червня 2007 року, коли жодна з компаній, яким агентство привласнює рейтинги, не оголосила про дефолт.
Для порівняння у січні 2010 року про дефолт оголосили одразу 8 рейтингованих Moody's компаній, а в середньому за минулий рік реєструвалося 5 відмов виконувати зобов'язання на місяць.
Частка дефолтів компаній зі спекулятивними рейтингами по відношенню до загальної кількості рейтингованих компаній знижується в міру відновлення світової економіки і кредитування.
Середній рівень дефолтів по всьому світу за 12 місяців до 31 січня опустився до 2,8% з 3,2% у грудні. За 12 місяців до кінця січня 2010 року цей показник склав 12,6%, а пікове значення було зафіксовано в листопаді 2009 року - 13,6%.
"Ми продовжуємо очікувати на стабільно низькі рівні дефолту в найближчому майбутньому", - заявив директор досліджень кредитної політики Moody's Альберт Метц.
Вартість залучення фінансування для емітентів з "сміттєвими" рейтингами ("Саа" і нижче) за минулий рік зменшилася майже вдвічі, відзначила аналітик Societe Generale Суки Манн.
На найближчий рік Moody's прогнозує рівень дефолтом серед американських емітентів зі "сміттєвими" рейтингами в 1,7%, а для аналогічних європейських компаній - 1,1%. Найбільш високі показники дефолтів будуть спостерігатися в готельному, гральному, туристичному бізнесі в США, а також у рекламному, друкарському та видавничому секторах в Європі, стверджують аналітики компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас