Бродський вимагає в Президента руйнування монополії ЄДАПСу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський вимагає в Президента руйнування монополії ЄДАПСу

Казна та Політика
750
Глава Держкомпідприємництва просить Президента і прем'єр-міністра ухвалити документи, які скасовують обов'язкове застосування голографічного захисту, передає "Дзеркало тижня".
Документи, якими в Україні скасовується обов'язкове застосування голографічного захисту документів і груп товарів, які вже більше двох місяців лежать у Міністерстві юстиції. Перший - це проект указу Президента, яким скасовується його попередній указ від 15 листопада 2000 № 1239 "Про захист документів і товарів голографічними захисними елементами". Другий - постанова Кабінету міністрів, яка визначає перелік документів і груп товарів, які підлягають захисту голограмами.
"Оскільки дані документи досі не ухвалені, це дало можливість ЄДАПСу отримати замовлення на виготовлення пластикових і паперових бланків документів суворого обліку від МВС майже на 1 млрд гривень. Ніде в світі такого немає. Всі ці бланки будуть продані громадянам України і саме вони заплатять цю суму за документи і пластикові талони. А за моїми даними, їх собівартість така низька, що навіть говорити про неї смішно", - заявив Михайло Бродський у своєму блозі.
"Офіційно звертаюся до Президента і прем'єр-міністра з проханням звернути увагу на дане питання і ухвалити документи, підготовлені Держкомпідприємництва та Мін'юстом. Українці не повинні платити "зайве", - підкреслив голова Держкомпідприємництва.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас