Експерт: Найбільші хабарі в Україні дають за махінації з землею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Найбільші хабарі в Україні дають за махінації з землею

Кримінал
473
Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Черних заявив, що минулого року міліція розкрила понад 2,7 тисячі злочинів, пов'язаних з незаконними операціями із землею, а в рейтингу найбільших хабарів половину задокументовано у сфері земельних відносин.
"З розкритих злочинів - 1 600 скоєно у сфері службової діяльності, у тому числі виявлено 259 фактів хабарництва. У рейтингу сотні найбільших хабарів половину задокументовано у сфері земельних відносин", - розповів Черних.
За його словами, до кримінальної відповідальності за злочини у сфері земельних відносин притягуються 1 400 посадових осіб, в тому числі 253 чиновники органів влади, 242 - місцевого самоврядування, 99 - Держкомзему.
"Сума збитків за порушеними кримінальними справами становить 675 мільйонів гривень", - розповів Черних, додавши, що по завершених кримінальних справах відшкодовано понад 127 мільйонів гривень, до суду вже направлено 1,3 тисячі кримінальних справ про незаконні операції з землею.
Найбільш характерними схемами скоєння злочинів у сфері земельних відносин є посадові зловживання при виділенні земельних ділянок, надання ділянок юридичним особам з включенням до списку підставних осіб, переведення земель сільськогосподарського значення в інші категорії, надання їх у приватну власність без обліку та оплати сум витрат сільськогосподарського виробництва, самовільне захоплення земельних ділянок.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас