Агентство Moody's підвищило прогноз рейтингу Ощадбанку В2 до стабільного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство Moody's підвищило прогноз рейтингу Ощадбанку В2 до стабільного

Казна та Політика
233
Агентство Moody's поліпшило свою оцінку Ощадбанку, привівши рейтинг банку і прогноз щодо нього у відповідність із суверенним рейтингом України. Оцінка рейтингової агенції відображає потенційну підтримку уряду, яку Ощадбанк може отримати в разі необхідності, оскільки є державним банком, а також його важливу роль у державній політиці.
Рейтингове агентство Moody's поліпшило прогноз рейтингу державного Ощадбанку з негативного до стабільного, зберігши при цьому його довгостроковий рейтинг по депозитах у національній валюті і борговий рейтинг на рівні В2. Агентство вказує на стабілізацію якості кредитного портфеля Ощадбанку та зниження суверенних і квазі-суверенних ризиків, що домінують у балансі банку. У той же час, рейтинги і прогноз по них відображають високий рівень капіталізації банку та його лідируюче становище на ринку в сегменті роздрібного банкінгу, оскільки Ощадбанк має найбільш розгалужену мережу відділень в Україні.
Ощадбанк є емітентом двох випусків облігацій - Серії А обсягом 300 млн. грн. з погашенням 10 лютого 2011 р., і Серії В обсягом 200 млн. грн. з погашенням у вересні 2013 р. Раніше банк заявляв про свій намір розмістити два нові випуски облігацій загальним обсягом 1 млрд. грн. і терміном погашення від двох до п'яти років. Банк завершив 2010 р. з прибутком (чистий прибуток склав 460 млн. грн.), а його рівень адекватності капіталу є одним з найвищих у банківській системі (39% на кінець 1 півр. 2010 р.).
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас