Азаров запропонував підписати угоду про зону вільної торгівлі з ЄС у два етапи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров запропонував підписати угоду про зону вільної торгівлі з ЄС у два етапи

269
Прем'єр-міністр України Микола Азаров висунув ідею підписати угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом щодо тих позицій, які повністю узгоджені, а ті позиції, щодо яких триває дискусія, винести в наступну угоду.
Про це він заявив під час зустрічі з чинним головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністром закордонних справ Литовської Республіки Аудронюсом Ажубалісом.
За словами голови українського уряду, сьогодні на 90% узгоджено позиції щодо угодоипро зону вільної торгівлі з ЄС, а приблизно 10% - потребують подальшого обговорення.
"Можна підписати угоду на тих позиціях, на яких ми домовилися, а те, що не проговорено - продовжувати переговори", - запропонував Азаров.
Прем'єр підкреслив, що консенсусу щодо ЄС стосовно підписання угоди про зону вільної торгівлі вимагає, зокрема, питання, що стосується агропромислового сектору.
Він наголосив, що Україна має потужний агропромисловий потенціал, і це питання в переговорному процесі з ЄС є дуже важливим. Разом з тим глава уряду зазначив, що Україна планує збільшити обсяги продовольчої продукції.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас