Німеччина ловить вітер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина ловить вітер

Енергетика
498
Зростання обсягів електроенергії, виробленої європейськими вітряними станціями, сповільнилося. В галузі будівництва "вітряків" як і раніше лідирує Німеччина.
Наразі цей сегмент енергетичного ринку приростає повільніше, ніж раніше. Керівники Європейського Союзу Вітряної Електроенергії (EWEA) констатували, що минулого року кількість нових енергетичних об'єктів даного типу, взятих в експлуатацію в ЄС, скоротилася на 10% по відношенню до показників 2009 року.
Загальна сума інвестицій в вітряний парк Євросоюзу до кінця року досягла більш ніж 12,5 млрд. євро. При цьому сукупна продуктивна потужність вітряних полів, введених в експлуатацію тільки в 2010 році, складає близько 9259 мегават на рік. Не менше за 883 мегаватт від цього обсягу буде вироблятися об'єктами, встановленими на морських територіях.
Вперше за останні чотири роки розвитку та поширенню енергії вітру завадили "конкуренти". Так, сукупна потужність нових газових електростанцій, введених за цей час в експлуатацію в Європі, склала не менше 28 гігават на рік. Більш ніж на 12 гігават на рік збільшилося за той же період і виробництво сонячної електроенергії.
За словами керівників EWEA, основний приріст виробничих потужностей в даному сегменті ринку відбувається завдяки розвитку екологічно чистих електровиробництв у східноєвропейських країнах, наприклад в Румунії, Польщі та Болгарії. Загальновизнаним лідером Євросоюзу в галузі використання поновлюваних ресурсів досі є Німеччина. Щорічно не менше 27 000 мегават в цій країні одержують, використовуючи енергію вітру. Конкурувати з німцями в цій галузі можуть тільки іспанські постачальники електрики. Сукупна потужність що виробляється в Європі вітряної енергії досягає 84 000 мегават на рік.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас