У 2011 році Туркменія на будівельні роботи направить 7 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2011 році Туркменія на будівельні роботи направить 7 млрд дол

Казна та Політика
513
Туркменія в 2011 році планує на будівельні роботи направити 7 млрд дол, що в 1,5 рази вище за показник 2010р. Про це заявив президент країни Гурбангули Бердимухамедов під час обговорення підсумків розвитку національної економіки за січень на засіданні Кабінету міністрів Туркменії. Як зазначив президент Бердимухамедов, в Туркменії постійно зростають обсяги і розмах будівельних робіт.
"В епоху нового Відродження в країні поряд з оновленням вигляду міст і сіл зводяться нові міста, селища і села. Масштабне будівництво розгорнуто в національній туристичній зоні "Аваза" на узбережжі Каспію. Нові об'єкти будуються в нафтогазовому секторі й транспортній сфері, зокрема, в залізничної галузі", - зазначив він. За його словами, тільки минулого року було з кількості численних здано в експлуатацію 120 великих споруд загальною вартістю $4,8 млрд. У нинішньому році, за словами президента, на будівельні роботи буде направлено $7 млрд.
Як зазначив Г. Бердимухамедов, наразі в будіндустрії Туркменії результативно працюють відомі будівельні компанії Європи і Азії, чималий досвід роботи накопичили і вітчизняні будівельні фірми і компанії, які нітрохи не поступаються іноземним колегам, нарівні з ними беручи участь у проведених в країні тендерах. Відзначивши необхідність подальшого зростання обсягів будівельних робіт, Г. Бердимухамедов підкреслив, що потрібно підвищити якість управління будівельним комплексом, прискорити освоєння направляються в будіндустрію засобів з метою вдосконалення галузі.
У зв'язку з цим президент Туркменії підписав низку документів, спрямованих на поліпшення роботи будкомплексу. Ці документи регламентують порядок звільнення будівельних організацій від деяких видів податків, спрямованих на розширення будівельних підприємств, що використовують для випуску будівельних матеріалів місцеву сировину, і створення нових таких підприємств, на скорочення угод, наявних наразі в документообігу.
Бердимухамедов повідомив про намір до 2015 року довести частку інвестицій у будівельному комплексі в загальному обсязі інвестицій до 15%. "Це дозволить посилити потужності будівельних компаній, що значно розширити і зміцнити базу промисловості будматеріалів, а також готувати будівельників високої кваліфікації", - сказав президент.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас