Країни, що розвиваються втратили 4 мільярди доларів інвестицій за тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, що розвиваються втратили 4 мільярди доларів інвестицій за тиждень

Казна та Політика
590
Інвестори на тижні з 26 січня по 2 лютого різко скоротили свої вкладення в акції ринків, що розвиваються, повідомляє Reuters. Чистий відтік капіталу з відповідних фондів склав 4,1 мільярда доларів.
Однією з ключових причин виводу коштів стали заворушення в Єгипті, що загрожують посиленням політичної нестабільності в країнах, що розвиваються.
Значна частина цих коштів була переведена в цінні папери США, чому сприяла гарна макроекономічна статистика. Зокрема, вийшли переконливі дані щодо зростання ВВП в четвертому кварталі (зростання на 2,9 відсотка в річному численні), а також щодо промислового виробництва у січні.
Найбільших втрат зазнали фонди Китаю та Індії, відтік коштів з яких перевищив 800 мільйонів доларів. Навпаки, Східна Європа і Росії зіткнулися з проблемою відпливу капіталів в значно меншому ступені.
Порівняно непогані показники Росії можуть бути обумовлені інтересом інвесторів до РФ як до альтернативного постачальника енергоносіїв в умовах політичної кризи, що поширюється по всьому Близькому Сходу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас