Фінансова криза зробить з ЄС реальний економічний союз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза зробить з ЄС реальний економічний союз

Казна та Політика
269
Єврокомісар з фінансових питань Оллі Рен вважає, що фінансова криза, нарешті, зробить з Євросоюзу реальний, а не формальний економічний союз, хоча це станеться і через багато років після формування валютного союзу.
Відповідну позицію О.Рен озвучив напередодні під час конференції з питань безпеки в Мюнхені.
При цьому єврокомісар зауважив, що саміт ЄС, що проходить у Брюсселі, може стати вирішальним кроком у питанні прийняття широкомасштабних заходів, спрямованих на підтримку єдиної європейської валюти - євро. За словами О.Рена, 2011 рік може стати роком реформ і роком "реанімації" євро.
Під час свого виступу європейський політик вказав на те, що країни об'єднаної Європи повинні провести структурні реформи, які раніше провела Німеччина. Це дозволить, за його словами, підвищити конкурентоспроможність держав регіону. Крім того, О.Рен відзначив, що саме широкомасштабні реформи дозволили ФРН вийти з кризи в такій хорошій формі.
При цьому О.Рен відзначив прогрес в цьому відношенні в Греції, Ірландії, Португалії та Іспанії. Ці країни, за словами єврокомісара, вступили на "амбітний шлях реформування і впевнено йдуть по ньому".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас