Рубіні: В Росії інфляція досягне двозначного числа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: В Росії інфляція досягне двозначного числа

Казна та Політика
694
У Росії інфляція може досягти двозначного числа - 10% і більше. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу RT висловив нобелівський лауреат, відомий американський економіст Нуріель Рубіні.
"Інфляція в Росії досягне двозначної цифри - 10% і більше, а Центральний банк є обережною і не піднімає відсоткову ставку, в той час як інфляція ще більше може підсилитися", - заявив Рубіні. "У Росії хочуть більш швидкого зростання, але потрібно обмежити інфляцію, щоб забезпечити зростання потенціалу, - вважає він. - Якщо провести структурні реформи, звільнивши підприємницьку ініціативу і зробивши держпідприємства більш ефективними при підхльостуванні підприємництва, потенційне зростання зможе збільшуватися, як і дійсне зростання, при цьому інфляція залишиться під контролем".
"Разом з тим темп відновлення економіки в Росії розчаровує, частково через те, що переважали фінансові важелі, - зазначає економіст. - Від Росії світ очікує прискорення широкого спектру структурних перетворень, які підуть на користь Росії і всьому світу". "Росія - країна з багатими природними ресурсами, на які є величезний попит з боку країн з економікою, що швидко розвивається, таких як Китай, Індія та інші країни Азії", - підкреслив Рубіні.
Раніше в п'ятницю голова Банку Росії Сергій Ігнатьєв заявив на прес-конференції, що вважає можливим поки не переглядати поточний прогноз щодо інфляції в РФ у цьому році на рівні 6-7%. "Ми будемо діяти дуже рішуче, з тим щоб у цей прогноз (у 7%) укластися", - пообіцяв він, констатувавши при цьому все більше занепокоєння ЦБ з приводу інфляції.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас