Сорос: Контроль над світовою фінансовою системою поки не відновлено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Контроль над світовою фінансовою системою поки не відновлено

Казна та Політика
342
Національні уряди і міжнародні організації стоять лише на початку шляху відновлення контролю над світовою фінансовою системою, вважає відомий фінансист і мільярдер Джордж Сорос.
"Фінансова криза поки не закінчилася, - сказав він, виступаючи в п'ятницю на пленарній дискусії в рамках Мюнхенської конференції з безпеки. - Тільки зараз ми починаємо входити в другий етап, який характеризується коригуванням фінансових дисбалансів і відновленням контролю над системою".
Він нагадав, що перший етап кризи характеризувався тим, що уряди і міжнародні організації вливали значні фінансові ресурси в банки й інші інститути ринку.
Сорос також висловив побоювання, що кризові явища в економіках деяких країн Європи, пов'язані з дефіцитом їх бюджетів, можуть призвести до політичної нестабільності. Він зазначив, що країни, що мають збалансований бюджет, активно розвиваються, у той час як європейські держави з бюджетним дефіцитом все більше накопичують борги і змушені скорочувати свої витрати. У зв'язку з цим, на його думку, в останніх країнах виникає небезпека приходу до влади популістських і екстремістських партій.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас