НФПУ: Альтернативна пенсійна реформа буде принципово відрізнятися від пропонованої Урядом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НФПУ: Альтернативна пенсійна реформа буде принципово відрізнятися від пропонованої Урядом

Казна та Політика
952
Альтернативна пенсійна реформа буде мати принципово іншу філософію, ніж ту, що пропонує уряд, - заявив Голова Національного Форуму Профспілок України Мирослав Якібчук під час засідання робочої групи з підготовки альтернативної пенсійної реформи. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба НФПУ.
"Основна і єдина ідея влади - це перш за все скоротити бюджетні витрати. Ми ж пропонуємо боротьбу з причинами, а не результатами сьогоднішнього безладу у пенсійному забезпеченні. В нашому законопроекті будуть чіткі механізми, спрямовані на підвищення заробітної плати, створення нових робочих місць та легалізації зарплат. Все це буде працювати на наповнення пенсійних фондів, а не їх скорочення, як це пропонує влада", - зазначив Якібчук
Крім того, члени робочої групи запропонували ввести накопичувальну систему, яка б захищала вклади громадян, оскільки, на думку учасників групи, урядовий проект не гарантує, що може статися з накопиченими пенсійними фондами через 7-10 років, тоді коли річна інфляція в Україні складає в середньому близько 10%, - йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, за ініціативою НФПУ в 18 регіонах України відбулося громадське обговорення пенсійної реформи, запропонованої урядом. За результатами слухань учасники ухвалили резолюцію, в якій висунули до уряду та Верховної Ради кілька вимог. Зокрема, виключити із закону всі статті, пов'язані з підвищенням пенсійного віку, а також негайно приступити до розробки та реалізації державних програм щодо підвищення тривалості життя людини, збільшення зарплати та впровадження трирівневої системи пенсійного забезпечення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас