ВР дозволила НБУ продовжувати термін повноважень тимчасової адміністрації в банках до 18 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР дозволила НБУ продовжувати термін повноважень тимчасової адміністрації в банках до 18 місяців

Валюта
493
Верховна Рада України (ВР) на сьогоднішньому засіданні прийняла за основу і в цілому Національний банк України (НБУ) щодо надання йому права продовжувати дію тимчасової адміністрації для системоутворюючих банків на термін до 18 місяців. Відповідне рішення підтримали 239 народних депутатів.
Як йдеться в пояснювальній записці, метою законопроекту (№8050 від 02.02.2011 р.) "Про внесення змін до статті 75 закону України "Про банки і банківську діяльність" (щодо терміну повноважень тимчасової адміністрації) є необхідність забезпечення ефективності процедури тимчасової адміністрації системоутворюючих банків.
Практика проведення тимчасової адміністрації в системоутворюючих банках доводить, що не завжди протягом визначеного Законом терміну тимчасового адміністратора вдається відновити фінансову спроможність банків, особливо великих. Зокрема, продовження терміну тимчасової адміністрації є необхідним заходом для вирішення проблем, пов'язаних з фінансовим станом системоутворюючих банків, капіталізованих державою в період фінансової кризи 2008 - 2010 рр.
Продовження терміну дії тимчасової адміністрації дозволить також уникнути витрат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, які б виникли у випадку ліквідації банку, і створити умови для найбільш повного захисту фінансових інтересів вкладників та інших кредиторів банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас