Рада збільшила контингент миротворців у Кот-д'Івуарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада збільшила контингент миротворців у Кот-д'Івуарі

Казна та Політика
166
Верховна Рада на засіданні в п'ятницю прийняла закон про схвалення рішення президента України Віктора Януковича про направлення миротворчого контингенту для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-Д`Івуар.
За постанову в п'ятницю проголосували 254 народні депутати з 419 зареєстрованих у залі.
Згідно з указом президента, для участі України в наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуар направляється миротворчий контингент загальною чисельністю до 60 осіб з числа миротворчого контингенту України, який діє у складі Місії ООН у Ліберії, у терміни визначені Радою безпеки ООН на період до 3 місяців.
При цьому 7 з 11 членів парламентського Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони після розгляду проекту закону про схвалення рішення Януковича про направлення миротворців для підтримки операції ООН у Кот-д'Івуарі проголосували за рекомендацію парламенту відхилити його. "Не можна відправляти українських солдатів у країну, де йде громадянська війна", - зазначив голова комітету Анатолій Гриценко. Він вважає рішення Януковича розширити український миротворчий контингент у Кот-д'Івуарі і направити туди три ударні вертольоти Мі-24 безвідповідальним.
Як повідомлялося раніше, Янукович заявив, що Український миротворчий контингент у Кот-д'Івуарі може бути посилений за рахунок української місії ООН у Ліберії, перекладеної туди з Кот-д'Івуара раніше. "У Кот-д'Івуарі продовжують виконувати миротворчу функцію два військові вертольоти Мі-8МТ (транспортні) з екіпажами та перебазуються на тимчасовій основі 3 бойові ударні вертольоти Мі-24 з екіпажем зі складу місії ООН у Ліберії", - розповів він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас