Росія має намір почати пошуки нафти в Боснії і Герцеговині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір почати пошуки нафти в Боснії і Герцеговині

Енергетика
221
Підрозділ Зарубєжнєфті Нєфтєгазінкор і сербська нафтова компанія NIS заснували спільне підприємство для розвідки нафтових родовищ у Боснії і Герцеговині, повідомили в компанії.
NIS, яку контролює Газпромнафта, отримала 66 відсотків в СП, названому Jadran Naftagas. Партнери інвестують в СП на першому етапі від $13 мільйонів до $47 мільйонів.
"За попередніми оцінками, запаси нафти можуть скласти близько 12 мільйонів тонн", - сказав журналістам управляючий СП Предраг Радованович. Видобуток, за його словами, може початися в 2014 році зі 100.000 тонн на рік і вирости до 780.000 тонн на рік до 2020 року.
Jadran Naftagas подасть заявку на отримання концесії на буріння і при позитивних результатах геологорозвідки інвестує від 63 мільйонів дол. до 315 мільйонів дол., повідомив президент Нєфтєгазінкору Юрій Смирнов.
Компанії планують зайнятися розвідкою родовищ в Республіці Сербській, а також зацікавлені в роботі на території Федерації Боснії і Герцеговини. Республіка Сербська і Федерація Боснії і Герцеговини є автономними адміністративними одиницями Боснії і Герцеговини.
За оцінкою боснійських геологів, запаси нафти на півночі країни можуть становити 20 мільйонів тонн на території федерації і 50 мільйонів тонн на території Республіки Сербської, але багато родовищ розташовані на території обох адміністративних одиниць. На півдні Боснії і Герцеговини запаси нафти можуть становити 500 мільйонів тонн, але їх важко оцінити, бо вони залягають на глибині 5-6 кілометрів.
Зарубєжнєфть отримала право на розробку нафтових родовищ в Республіці Сербській при придбанні єдиного в Боснії нафтопереробного підприємства Брод у 2007 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас