Данилишин готовий піти в депутати в 2012р і повернутися в Україну в разі отримання права на справедливе слідство і суд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин готовий піти в депутати в 2012р і повернутися в Україну в разі отримання права на справедливе слідство і суд

Казна та Політика
522
Колишній міністр економіки України Богдан Данилишин готовий брати участь у парламентських виборах у 2012 році, якщо отримає таку пропозицію.
"Що стосується виборів у 2012 році, то мені складно загадувати - потрібно дожити. Якщо запропонують, звичайно ж, буду обиратися в парламент", - сказав він в інтерв'ю "Газеті по-київськи", опублікованому в п'ятницю.
Данилишин також підкреслив, що після отримання політичного притулку в Чехії часто спілкується з екс-прем'єром Юлією Тимошенко:"Обговорюємо з нею політичні реалії України, новий проект Конституції", - сказав він.
Відповідаючи на запитання про можливість переміщення в межах Євросоюзу, екс-міністр сказав, що до певного часу мусить перебувати в межах Чехії: "Я повинен бути в Чехії, поки не виконаю умови програми міжнародного захисту. Основні вимоги - вивчити мову, працевлаштуватися. Потім можна буде виїжджати в інші країни. Зараз я можу вільно пересуватися по Празі".
Данилишин також висловив жаль із приводу того, що його становище позначилося, зокрема, на роботі сестри, яка вже отримала попередження про звільнення з посади головного спеціаліста в Управлінні гуманітарної політики Кабінету міністрів.
Крім того, за його словами, ліквідовано Раду з вивчення продуктивних сил НАН України, де Данилишин був директором.
Екс-глава Мінекономіки також повідомив, що згоден повернутися в Україну, коли буде мати "право на справедливе слідство і суд".
Данилишин, який займав пост міністра економіки в уряді Тимошенко в 2007-2010 рр., в серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук. 19 жовтня його затримали на території Чехії за запитом Інтерполу.
МЗС України 14 січня 2011 року підтвердив факт надання Данилишину політичного притулку в Чехії. У свою чергу, 27 січня Чехія підтвердила українській стороні надання йому такого статусу.
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас