Співробітники МВС масово шукають роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники МВС масово шукають роботу

Казна та Політика
1733
В Україні у вісім разів збільшилася кількість претендентів, в резюме яких останнім місцем роботи вказані структури Міністерства внутрішніх справ. Причина - втрата пільг у разі проведення пенсійної реформи.
Про це свідчать дані дослідження, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua в січні 2011 року.
Згідно з дослідженням, тенденція до збільшення кількості резюме від таких шукачів намітилася в серпні 2010 року. Тоді кількість кандидатів, у яких останнім місцем роботи вказана міліція, ДАІ, ДПС і МВС виросла майже в три рази, в порівнянні з січнем 2010 року.
У вересні ця тенденція підтвердилася, і на кінець січня цього року кількість резюме від колишніх силовиків збільшилася у вісім разів, у порівнянні з січнем 2010 року.
При цьому більшу активність виявляють шукачі, у яких останнім місцем роботи вказана міліція та МВС. Водночас кількість кандидатів з ДАІ та ДПС складає всього 35,25% всієї маси резюме силовиків, зареєстрованих на hh.ua в період з січня 2010 по січень 2011-го. Це говорить про те, що останні менш зацікавлені у зміні роботи, ніж слідчі та оперативники.
"Ні для кого не секрет, що однією з мотивацій для роботи в силових структурах є можливість вийти на пенсію у працездатному віці, знайти собі роботу і таким чином забезпечити собі фінансовий достаток, - зазначила генеральний директор Міжнародного кадрового порталу hh.ua, - Багато фахівців, йдучи працювати в правоохоронні органи, покладали великі надії, що вони "заживуть" на пенсії. Ті з них, які саме тому прийшли в органи, більше не бачать себе в структурах МВС".
Дослідження показало, що найбільше колишніх силовиків цікавлять вакансії юристів, охоронців і керівників служби безпеки. Експерти hh.ua прогнозують, що в 2011 році кількість претендентів на ці позиції, як і кількість резюме від колишніх правоохоронців, значно зросте, враховуючи те, що в рамках анонсованої адмінреформи найближчими роками з органів планують скоротити приблизно 80 тисяч працівників.
Нагадаємо, в кінці минулого року в МВС прогнозувало відтік кадрів у зв'язку з впровадженням пенсійної реформи, яка, як відомо, значно зачіпає інтереси силовиків. Зокрема, офіцери не зможуть отримувати пенсію незалежно від віку, прослуживши мінімум 20 років, а вихідну допомогу, яка зараз становить 60-100 тис. грн, пропонується зменшити до 30. За словами заступника міністра внутрішніх справ Василя Фарінник, зі структур МВС звільняються професіонали - люди з вислугою 20 і більше років. У свою чергу Пенсійний фонд не поділяє стурбованості силового відомства. Як зазначив голова правління Пенсійного фонду України Борис Зайчук, в Україні не відбулося масового виходу на пенсію працівників силових структур.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас