Україна очікує від ЄС грошей на програми з енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна очікує від ЄС грошей на програми з енергоефективності

Енергетика
174
Україна очікує на виділення Європейським Союзом 31 мільйона євро фінансової допомоги на виконання програм з енергоефективності в 2011 році. Про це сказав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич.
"Цього року ми очікуємо, що буде ухвалено позитивне рішення щодо виділення коштів", - повідомив він.
При цьому Пашкевич підкреслив, що українська сторона виконала всі взяті на себе зобов'язання, поставлені відповідною програмою, в рамках якої будуть виділені зазначені кошти.
Зокрема, підготовлені відповідні закони та підзаконні акти з адаптації законодавства країни до законодавства ЄС в частині енергоефективності. Ці кошти є першим траншем відповідної програми ЄС, яка передбачає виділення 70 мільйонів євро до 2014 року (у 2012 році - 18 мільйонів євро, в 2013 році - 21 мільйон євро).
За словами Пашкевича, Україна розраховувала отримати перший транш ще в 2010 році, але позитивне рішення про це так і не було ухвалене. Він також зазначив, що ці кошти, серед іншого, будуть витрачені на проекти зі збільшення енергоефективності житлово-комунального господарства.
Нагадаємо, в жовтні 2010 року Пашкевич повідомив, що Світовий банк має намір виділити Україні кредит у розмірі 200 мільйонів доларів в 2011 році на реалізацію проектів з енергоефективності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас