Fitch знизило рейтинг Єгипту до "ВВ", помістило на перегляд з можливістю зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Єгипту до "ВВ", помістило на перегляд з можливістю зниження

Казна та Політика
95
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті, раніше наданий Єгипту, до "ВВ" з "ВВ +" і довгостроковий РДЕ Єгипту в національній валюті до "ВВ +" з "ВВВ-", йдеться в прес-релізі агентства.
Обидва рейтинги поміщені в список Rating Watch Negative (RWN), тобто на перегляд з можливістю зниження.
"Зниження рейтингу пов'язане з серйозною інтенсифікацією заворушень і можливістю їх переростання в запеклу боротьбу за встановлення нового уряду, а також зростаючими негативними наслідками цих подій для економіки, держбюджету та міжнародного фінансового становища країни, - наголошується в заяві голови відділу суверенних рейтингів країн Близького Сходу і Африки Fitch Ratings Річарда Фокса. - Переміщення рейтингів в список RWN відображає суттєві розбіжності між вимогами протестувальників і позицією уряду щодо політичних реформ, а також ризики подальшого погіршення ситуації перед досягненням компромісу".
У понеділок рейтингове агентство Moody's знизило рейтинги Єгипту за суверенними борговими зобов'язаннями з "Ва1" до "Ва2" і змінило прогноз за рейтингами зі "стабільного" на "негативний".
У вівторок агентство Standard & Poor's знизило довгострокові рейтинги Єгипту за зобов'язаннями в іноземній валюті до "BB" з "BB +", у національній валюті - до "BB +" з "BBB-". Рейтинги поміщені в список CreditWatch з можливістю подальшого зниження
Демонстранти, які вимагають відставки нинішнього президента Єгипту Хосні Мубарака, проводять акції протесту в різних містах країни вже десятий день поспіль. Результатами зіткнень прихильників і супротивників чинної влади стали численні жертви серед населення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас