Тріше: Ставка ЄЦБ наразі адекватна ситуації в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Ставка ЄЦБ наразі адекватна ситуації в економіці

Казна та Політика
213
Базова відсоткова ставка Європейського центрального банку (ЄЦБ) наразі "є адекватною" ситуації в економіці, заявив голова банку Жан-Клод Тріше на прес-конференції за підсумками засідання ЄЦБ у четвер, на якому було ухвалено рішення зберегти ставку в розмірі 1% річних.
Глава ЄЦБ повідомив, що дані, отримані після попереднього засідання ЄЦБ, що відбулося 13 січня, свідчать про наявність "короткострокового підвищуючого інфляційного тиску, пов'язаного в основному з підвищенням вартості енергоносіїв і сировини".
Водночас це "поки не впливає на нашу оцінку того, що зміна цін залишиться" на рівні, відповідному цінової стабільності за мірками ЄЦБ, сказав він.
Разом з тим Ж.-К.Тріше відзначив, що "гарантується дуже уважний моніторинг" за зміною темпів інфляції.
"Недавні макроекономічні дані підтверджують наявність позитивного базового імпульсу в економічній активності в єврозоні, хоча зберігається також підвищена невизначеність", - підкреслив глава ЄЦБ.
Водночас Ж.-К.Тріше впевнений, що "в середньостроковій перспективі інфляційні тиск вдасться стримати".
Курс євро після появи коментарів глави ЄЦБ впав до $1,3681 у порівнянні з $1,375 за станом на 15:00 3 лютого і $1,3811 на кінець торгової сесії в Нью-Йорку днем раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас