Відносно Сергія Мавроді може бути порушена нова кримінальна справа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відносно Сергія Мавроді може бути порушена нова кримінальна справа

Казна та Політика
480
Головний судовий пристав Москви Фердауіс Юсупов не виключає можливості порушення кримінальної справи стосовно засновника найбільшої в країні фінансової піраміди, компанії "МММ" Сергія Мавроді. Як він повідомив журналістам, така справа може бути порушена у випадку, якщо буде встановлено факт приховування Мавроді коштів, за рахунок яких може бути здійснене стягнення за його боргами перед вкладниками "МММ".
Нагадаємо, з листопада 2007 року в Хамовницькому районному відділі судових приставів УФССП Росії по Москві знаходиться зведене виконавче провадження відносно Мавроді про стягнення з нього грошових коштів на користь обдурених вкладників. Загальна сума його заборгованості становить понад 4 млрд рублів. Всього в період з 2007 року по сьогоднішній день на виконанні перебувало майже 2,3 тис. виконавчих проваджень щодо підприємця.
Мавроді ігнорує вимоги судових приставів: відмовляється одержувати процесуальні документи, не реагує на повістку, не приходить на прийом до судового приставу, переховується від співробітників органів внутрішніх справ. Неодноразово він оголошувався в розшук, йому обмежували право на виїзд за межі РФ. Єдиний раз, коли судовим приставам вдалося виявити Мавроді, трапився в травні 2008 року, в кафе "БукКафе", де останній давав прес-конференцію. Але й тоді Мавроді відмовився від отримання будь-яких процесуальних документів.
У квітні 2008 року судові пристави вилучили грошові кошти Мавроді в розмірі 16 млн 889 тис. 683,22 рубля. Грошові кошти перераховані стягувачам. Навесні 2008-го винесено постанову про накладення заборони на будь-які угоди, спрямовані на відчуження, іншу зміну статусу права власності на ангар, розташований на території ВАТ "Московська друкарня № 11". Будова була оцінена на суму в 454,680 тис. рублів і передана на реалізацію. Крім того, в квартирі Мавроді була арештована особиста бібліотека. Домашня література в кількості 1 075 книг була оцінена на загальну суму 537,5 тис. рублів і передана на реалізацію. У травні 2008 року судові пристави наклали арешт на тираж книги "Спокуса", автором якої був Мавроді. Йому було заборонено вчиняти будь-які угоди щодо виключного права власності на книгу. У період з 2008 року по теперішній час до служби судових приставів надійшли тільки 3 946 рублів від продажу книги боржника. У жовтні 2009 року на депозитний рахунок судових приставів надійшли грошові кошти в розмірі 1 млн 754,976 тис. рублів, отримані в результаті реалізації даного будови, яка належала боржнику у Тверській області. У грудні минулого року судові пристави-виконавці подали заяву до Чертановського районного суду Москви про звернення стягнення на майно Мавроді, що перебуває у третіх осіб. Результат розгляду заяви наразі невідомий. За даними відомства, за допомогою здійснення мнимої угоди Мавроді незаконно передав третій особі грошові кошти ошуканих вкладників у сумі більше 10 млрд неденомінованих рублів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас