НБУ: "Ощадбанк" продасть борги "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: "Ощадбанк" продасть борги "Нафтогазу"

Енергетика
807
Ощадбанк вже почав переговори з інвесторами про продаж боргових зобов'язань НАКу "Нафтогаз Україна". Про це виданню "Комерсант-Україна" заявив перший заступник голови Національного банку України Юрій Колобов.
"Зараз в іноземних інвесторів з'явився інтерес до боргових інструментів українських емітентів, у тому числі і "Нафтогазу". Один з варіантів зменшення частки "Нафтогазу" у кредитному портфелі держбанків. - заміна кредитів на облігації держкомпанії. Повірте, є достатньо охочих, які із задоволенням куплять в "Ощадбанку" цей борговий інструмент НАК", - сказав Колобов, додавши, що ця операція на стадії затвердження в Кабінеті міністрів України.
"Завершено всю підготовчу роботу, а "Ощадбанк" вже почав переговори з інвесторами", - уточнив Колобов.
Він також повідомив, що державні банки пройшли due diligence за програмою Міжнародного валютного фонду (МВФ) і результати цього аудиту були позитивними.
НАК "Нафтогаз України" є провідним підприємством паливно-енергетичного комплексу, однією з найбільших компаній України. Чистий прибуток компанії в 2009 р. скоротився в порівнянні з 2008 р. на 79,5% - до 287,5 млн дол.
Нагадаємо, в кінці січня ц.р. Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал НАК "Нафтогаз України" на 7,4 млрд грн - до 37 млрд 340 млн 905 тис. грн. Раніше статутний капітал НАК становив 29 млрд 940 млн 905 тис. грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас