Пенсійну реформу переглянуть за шістьма пунктами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійну реформу переглянуть за шістьма пунктами

Казна та Політика
1817
У доопрацьованому проекті закону про пенсійну реформу будуть переглянуті норми про виплату вихідної допомоги.
Допомогу в розмірі 10 окладів зможуть отримати не лише вчителі і лікарі, але й інші працівники соціальної сфери, а також спортивні тренери (список професій уточнюється). Про це повідомляється з посиланням на джерела в оточенні віце-прем'єра Сергія Тігіпка.
Очікується, що військовослужбовцям з маленькими окладами після виходу на пенсію планується зберегти 90% виплат від грошового забезпечення. Військовим з високими доходами відсоток буде знижений до 80%.
Законопроект пропонується доповнити пунктом про те, що виплата спецпенсій держслужбовцям здійснюється тільки після звільнення. Працюючі чиновники отримуватимуть пенсії на загальних підставах. Спецпенсії тим, хто має право на достроковий вихід на пенсію, виплачувати планується тільки при досягненні загальновстановленого пенсійного віку.
Також заплановано зменшити розмір відсотка для нарахування спеціальних пенсій з 90 до 80. При цьому для держслужбовців п'ятої-сьомої категорій збережеться норма 90%.
Передбачені в законопроекті і нові терміни, за які держслужбовцям та прирівняним до них особам враховується заробітна плата для розрахунку пенсії. Цей період пропонується продовжити з 24 до 60 місяців.
Нагадаємо, 31 січня віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що до 16 лютого попросить Кабінет міністрів відкликати з Верховної Ради законопроект "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас