МВФ вказав Україні на "непрацюючі" кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вказав Україні на "непрацюючі" кредити

Казна та Політика
1264
Керівник місії Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка зараз працює в Україні, Танос Арванітіс підкреслив необхідність посилення інвестиційної складової в українській економічній політиці.
Про це Арванітіс зазначив на зустрічі представників місії МВФ та заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолієм Максютою, повідомляє прес-служба міністерства.
Як зазначив Арванітіс, починати потрібно з координації зусиль з оздоровлення банківської системи.
"Неможливо розпочати кредитування економіки зі слабкими банками", - вважає він.
Для цього МВФ радить Україні вирішити проблему з "непрацюючими" кредитами, зокрема щодо режиму їх оподаткування, створити можливості реструктуризації кредитів у досудовому порядку, а також прийняти законодавство з питань неплатоспроможності.
Як повідомляється, представники Мінекономрозвитку і представники місії МВФ домовилися про проведення другої зустрічі протягом роботи місії для обговорення питань вирішення проблем у банківському секторі, інвестиційної привабливості, а також договору про створення зони вільної торгівлі з ЄС.
Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україні необхідна підтримка МВФ в умовах невизначеності на світових ринках.
"Підтримка фонду в умовах невизначеності на світових ринках, спалахів кризових явищ для нас дуже важлива", - зазначив чиновник.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас