США порадили випустити 100-річні облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США порадили випустити 100-річні облігації

Казна та Політика
671
Рада з позик при міністерстві фінансів США (Treasury Borrowing Advisory Committee) на початку лютого рекомендувала американським чиновникам випустити на ринок сторічні облігації. Про це пише газета The Financial Times. Раніше в США випускалися облігації максимум на 30 років.
До Ради при міністерстві входять представники великих американських банків, в тому числі Goldman Sachs, JPMorgan Chase і Bank of America, а також інвестфондів, наприклад, Soros Fund Management.
Рада пояснила необхідність випуску таких незвичайних паперів попитом з боку інвесторів, у тому числі з боку банків, пенсійних фондів, страхових компаній і індивідуальних підприємців.
У самому міністерстві поки до ідеї поставилися скептично. Представник міністерства Мері Міллер (Mary Miller) вже заявила, що не впевнена в тому, що такі довгі борги будуть вигідні для США.
Останнім часом відразу кілька великих країн світу випустили облігації з терміном погашення через 50 років. Зокрема, такі довгі борги зуміли продати Великобританія, Франція і Китай. У середині 2010 року Мексика виручила мільярд доларів за сторічні облігації. Такі ж цінні папери іноді випускають не лише держави, а й приватні компанії.
Раніше повідомлялося, що в США верхня планка державного боргу в 14,29 трильйона доларів буде досягнута навесні 2011 року. Підняти її можна лише спеціальним законопроектом. За останні 70 років таких законопроектів було вже близько сотні. Востаннє планка держборгу в США піднімалася в 2010 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас