США через два місяці може опинитися в стані технічного дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США через два місяці може опинитися в стані технічного дефолту

Казна та Політика
2669
Уряд США досягне стелі державного боргу, встановленої законом на рівні 14,3 трлн доларів, в період з 4 квітня по 31 травня. Про це повідомила в середу журналістам помічник міністра фінансів Мері Міллер.
Вона знову закликала конгрес США якнайшвидше прийняти законопроект, що піднімає межу держборгу. "Ми очікуємо, що законодавці зроблять це", - сказала Міллер, нагадавши, що в іншому випадку вже через 8 тижнів країна може опинитися в стані технічного дефолту за своїми зобов'язаннями. Адміністрація Барака Обами впевнена в тому, що члени конгресу "не допустять цього", підкреслила помічник міністра.
З аналогічним проханням звернувся до законодавців ще 6 січня і сам міністр фінансів США Тімоті Гейтнер. У своєму листі він висловлював припущення про те, що стеля держборгу буде досягнута в період між 31 березня і 16 травня. "Ніколи ще в історії США конгрес не відмовлявся від підвищення стелі держборгу, коли виникала така необхідність", - вказав міністр. За його словами, негативне рішення призведе до того, що уряд не зможе здійснювати покладені виплати в рахунок покриття вже позичених на цей момент 14 трлн доларів. Як підкреслив Гейтнер, "навіть короткочасний чи обмежений дефолт призведе до катастрофічних наслідків в економіці, які будуть відчуватися ще десятиліття".
Під час голосування в лютому минулого року щодо законопроекту про підвищення держборгу відразу на 1,9 трлн доларів республіканці здебільшого виступили проти. Вони вважають, що адміністрації Обами час припинити брати у позику. В останні кілька років дефіцити бюджету становили понад 1 трлн доларів, а в нинішньому перевищення витрат над надходженнями до бюджету прогнозується в розмірі майже 1,5 трлн.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас