МЗС Єгипту: Передачі влади в країні не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Єгипту: Передачі влади в країні не буде

Казна та Політика
955
Каїр відкинув заклик Заходу до передачі влади в Єгипті. Відповідну заяву розповсюдило Міністерство закордонних справ Арабської Республіки, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Зокрема, в заяві йдеться, що подібні заклики спрямовані на "ще більше загострення ситуації в країні".
Раніше сьогодні ряд світових лідерів звернувся до Президента країни Хосні Мубараку з закликом скласти з себе повноваження.
Президент США Барак Обама закликав до негайної передачі влади, коментуючи хвилю насильства і безладів в Єгипті. Обама вказав також на необхідність проведення передачі влади в рамках закону.
З аналогічними заявами виступили прем'єр-міністри Великобританії та Ізраїлю Девід Кемерон і Біньямін Нетаньяху, а також міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.
Між тим сьогодні заворушення в країні спалахнули з новою силою. У Каїрі почалися запеклі бої між прихильниками і супротивниками Президента Єгипту. У хід пішли камені, арматура, "коктейлі Молотова". Кількість постраждалих перевалила за 600, також повідомляється, що є загиблі.
Армія, яка до останнього моменту не втручалася в протистояння, спробувала за допомогою бронетехніки розділити ворогуючі сторони. До вечора на центральній площі Каїра почулася безладна стрілянина, крім того, очевидці подій в блогах повідомляють про те, що один з танків зробив постріл з гармати.
Ситуація посилюється тим, що один з найбільш авторитетних релігійних діячів мусульманського світу, глава Міжнародного союзу мусульманських богословів закликав сьогодні всіх єгиптян приєднатися до маніфестантів у центрі Каїра.
Нагадаємо, в Єгипті дев'ятий день тривають масові антиурядові виступи. Демонстранти, що належать до самих різних соціальних і вікових груп, вимагають негайної відставки Президента Хосні Мубарака, який перебуває при владі з 1981 р. Тим часом сам Х. Мубарак погодився не брати участь у наступних президентських виборах, намічених на вересень 2011р., проте відмовився негайно залишити свій пост.
Крім того, Мубарак пішов на відносні поступки, зокрема призначивши віце-президента - вперше за 30 років перебування при владі. Раніше Мубарак оновив кабінет міністрів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас