Укрексімбанк підвів підсумки діяльності на ринку платіжних карток у 2002 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрексімбанк підвів підсумки діяльності на ринку платіжних карток у 2002 році

Фондовий ринок
167
Протягом 2002 року ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" майже у 2 рази збільшив кількісні та якісні показники своєї діяльності на вітчизняному ринку платіжних карток.
Обсяг емісії платіжних карток міжнародних систем VISA Int. та MasterCard Int. по системі Укрексімбанку у 2002 році збільшився на 60 тис. карток та станом на 01.01.03 склав 115 тис. карток.
Залишки коштів на карткових рахунках клієнтів Банку збільшилися протягом року у 1,5 рази та досягли суми еквівалентної майже 100 млн. грн., що дозволяє Укрексімбанку володіти одними з найбільших в Україні залишками коштів в розрахунку на одну емітовану картку – понад 850 грн. Оборот по картковому бізнесу Укрексімбанку за 2002 рік досяг суми еквівалентної 1 млрд. грн.
Основним джерелом збільшення емісії карток стало впровадження "зарплатних" карткових проектів – станом на 01.01.03 кількість таких проектів досягла 735.
Протягом минулого року Банком впроваджено "зарплатні" проекти на цілому ряді великих промислових підприємств України, серед яких є компанії з кількістю працюючих до 11 000 осіб.
Велику увагу Укрексімбанк приділяє також емісії приватних та корпоративних карток кредитного класу (Classic, Silver, Gold). На сьогоднішній день близько 10000 фізичних осіб мають картки зазначеного класу, а клієнтами-держателями корпоративних карток стали понад 500 юридичних осіб.
Для забезпечення потреб держателів платіжних карток у готівкових коштах Укрексімбанком на території України встановлено 120 банкоматів, які мають переважно цілодобовий розклад роботи. Крім того, по системі Банку функціонує 70 пунктів видачі готівки за платіжними картками.
У серпні 2002 року Укрексімбанком було впроваджено програмне забезпечення Way4 для власного процесінгового центру, що дозволило Банку реалізувати підключення власної авторизаційної системи безпосередньо до платіжних систем VISA Int. та MasterCard Int. Завдяки зазначеному режиму роботи процесінгу вдалося збільшити швидкість обробки операцій, зменшити ймовірність виникнення помилок, підвищити рівень безпеки при розрахунках карткою.
Кількість вітчизняних банків, які за підтримки Укрексімбанку стали членами міжнародних платіжних систем VISA Int. та MasterCard Int., досягла дев’яти. У межах зазначеної підтримки Укрексімбанк надає банкам усі необхідні консультаційні послуги для вступу до міжнародних платіжних систем, а також виступає представником інтересів та гарантом цих банків у платіжних системах.
Довідка.
ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" – універсальна кредитно-фінансова установа із 100% державним капіталом. Укрексімбанк належить до групи найбільших банків України, має відділення і представництва в усіх областях та великих індустріальних містах країни. З 1996 року є принциповим членом платіжних систем VISA Int. та MasterCard Int., з 1998 – розрахунковим банком системи MasterCard Int. в Україні.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас