Європа вводить квоту на частку жінок на керівних постах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа вводить квоту на частку жінок на керівних постах

Казна та Політика
376
На керівних посадах у великих німецьких компаніях всього 2,2% жінок, передає Spiegel.
Така статистика не влаштовує канцлера Німеччини Ангелу Меркель, і вона планує ввести систему квот. ЄС також має намір вжити заходів щодо ліквідації статевої нерівності на службі.
У Норвегії квоти діють з 2003 року і наказують призначати 40% жінок на керівні пости компаній, представлених на фондовій біржі. На початку січня аналогічний законопроект був схвалений парламентом Франції. Він набуде чинності через 6 років. В Іспанії квота на 40% жінок у керівництві почне застосовуватися з 2015 року. Навіть для делегатів від головних спонсорів Всесвітнього економічного форуму була встановлена 20% квота участі жінок.
Все частіше жінки звертаються до суду для захисту своїх прав та забезпечення рівних можливостей. Так минулого понеділка співробітниця відділу кадрів дочірньої компанії Toshiba America подала позов у розмірі $100 млн за статеву дискримінацію, повідомляє Morning Star. Згідно з позовною заявою Елейн Сайферс, компанія недоплачує своїм співробітницям, не виробляє своєчасні підвищення по службі, пред'являє більш жорсткі вимоги, ніж до співробітників, а також не відповідає на скарги про статеву дискримінацію. За словами позивачки, призначення на посади відбувається не на підставі оцінки досягнень і результатів праці, а за результатами обговорення кандидатур керівництвом, яке складається виключно з чоловіків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас