МВФ: Білорусь вийшла з кризи, показавши за підсумками 2010 року значне зростання ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Білорусь вийшла з кризи, показавши за підсумками 2010 року значне зростання ВВП

Казна та Політика
624
Білорусь вийшла з кризи, показавши за підсумками 2010 року значне зростання ВВП. Про це заявив глава місії Міжнародного валютного фонду Кріс Джарвіс під час зустрічі з прем'єр-міністром країни Михайлом Мясниковичем в середу в Мінську.
"Білорусь одна з небагатьох європейських країн зуміла пройти кризу без падіння обсягів ВВП. Я дуже радий від імені МВФ зазначити, що Білорусь вийшла з кризи. У 2010 році зростання ВВП було дуже високим", - сказав він.
"Разом з тим до цього часу на порядку денному залишається питання дефіциту за рахунком поточних операцій Білорусі. І ми дуже вітаємо те, що і уряд, і Нацбанк надають дедалі більшого значення вирішенню проблеми скорочення дефіциту рахунку поточних операцій і нарощуванню золотовалютних резервів", - зазначив Джарвіс.
Мясникович при цьому запевнив представника МВФ, що Білорусь буде "усувати дисбаланси в макроекономіці, в тому числі дефіцит за рахунком поточних операцій, все коло проблем навколо золотовалютних резервів". "Ми також звертаємо увагу на питання кредитування економіки, ми маємо намір серйозно економити урядові витрати, в тому числі за рахунок ревізії держпрограм і обмеження обсягів чистого кредитування", - сказав він.
При цьому прем'єр-міністр вказав, що Білорусь задоволена співпрацею з МВФ. "Ми будемо зберігати наступність і поглиблювати співпрацю", - додав він.
У Білорусі з 25 січня по 2 лютого працювала місія МВФ, метою якої була коригування макроекономічного прогнозу на 2011-2015 роки з урахуванням досягнутих у грудні 2010-го домовленостей щодо формування єдиного економічного простору і цінами на нафту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас