Банк Англії може підвищити ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії може підвищити ставку

Казна та Політика
237
Банк Англії може бути змушений підвищити ключову ставку, якщо ціни на сировину продовжать рости, а інфляція "впровадиться" в економіку, сказав заступник керівника Чарльз Бін, давши зрозуміти, що банк близький до посилення політики.
Коментарі Біна з'явилися тоді, коли відомий "яструб" Центробанку Ендрю Сентанс знову закликав до підвищення ставки і попередив, що Банк Англії ризикує втратити репутацію борця з інфляцією, якщо не почне діяти як можна швидше.
В інтерв'ю газеті Western Mail Бін сказав, що банк все ще чекає, що інфляція сповільниться до орієнтовних 2% річних. Але якщо ціни на сировину залишаться високими в середньостроковій перспективі, регуляторам доведеться діяти, визнав він. "Нам, можливо, доведеться реагувати на це, утримуючи на низькому рівні інфляцію, що породжуються всередині країни, - сказав Бін. - Погіршить цю довіру, залежить від того, чому це відбувається: якщо ставка зростає в зв'язку з досить сильним підйомом економіки, а відновлення стабільно, то це "гарне" підвищення ключової ставки і безробіття піде вниз". "З іншого боку, якщо це відбувається у відповідь на зростання цін на нафту, яке, на нашу думку, ймовірно, продовжиться, а інфляція потрапить в економіку, це погана причина для підвищення ставки, але нам доведеться зробити це", - додав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас