Королевська: Чиновники гребуть під себе, а країна пливе, куди винесе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королевська: Чиновники гребуть під себе, а країна пливе, куди винесе

Казна та Політика
263
Владі слід припинити агіткампанію про те, що в Україні все добре, провести реальну переоцінку своїх дій і почати жити за статками. Про це заявила глава Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська в коментарі, переданому УНІАН.
На думку народного депутата, один з головних світових трендів - це реалізм в економіці та життя за статками. "Сьогодні, у нас, на жаль, немає ні реалізму в економіці, ні прагнення чиновників жити відповідно до коштів", - вважає Королевська.
Вона зазначила, що Президент США Барак Обама днями презентував свою програму, в якій наполягає на зменшенні корпоративного податку, позбавленні пільг великих американських компаній, скороченні та заморожування витрат федерального бюджету. "В Україні все відбувається з точністю до навпаки: податки збільшуються, великим компаніям надаються пільги, тотально нищиться малий і середній бізнес, а витрати бюджету на утримання чиновників ростуть", - заявила Королевська.
За її словами, "владі варто припинити агіткампанію про те, що в Україні все добре, провести реальну переоцінку своїх дій і почати жити відповідно до коштів".
Королевська вважає, що замість того, щоб проводити шокові реформи для людей, владі слід було б почати з шокових реформ для бюрократів. "Для чиновників шоком повинна стати реальна боротьба з корупцією. Бо поки є у нас не буде чиновника, що працює на Україні, а не на свою кишеню - доти в нас не буде економічно незалежною України", - заявила Королевська.
Торкаючись адміністративної реформи, глава парламентського Комітету зазначила: "Якщо б у нас управління країною змінилося з галузевого на функціональне, при цьому була б передбачена чітка відповідальність чиновників за їхні дії - тоді ми могли б говорити про якісну реформу. А так просто змінюються назви держкомітетів і департаментів та прізвища начальників. На жаль, з кожною зміною в міністерських кабінетах, якість управління економікою не поліпшується. Тому що чиновники, як і раніше, гребуть під себе, а країна пливе, куди винесе".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас