ГПУ взяла з Тимошенко другу підписку про невиїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ взяла з Тимошенко другу підписку про невиїзд

Кримінал
418
Генеральна прокуратура взяла з лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко другу підписку про невиїзд. Про це вона повідомила після виходу з Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ніяких слідчих дій сьогодні не проводилося, а виклик мене до Генпрокуратури повинен служити аргументом, щоб не дозволити виїхати до Брюсселя. Єдине, що мені сьогодні пред'явили - це друга підписка про невиїзд", - заявила Тимошенко.
За її словами, слідчий пояснив видачу другої підписки тим, що закон має двояке бачення того, чи можна видавати додаткову підписку чи ні.
Як повідомило джерело в правоохоронних органах, ще одна підписка про невиїзд з Тимошенко взята в рамках розслідування кримінальної справи за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень) Кримінального кодексу України щодо закупівлі медичного обладнання в австрійської фірми Vamed. Також джерело повідомило, що термін дії цієї підписки поширюється на час проведення досудового слідства.
Нагадаємо, 20 грудня 2010 ГПУ в ході розслідування кримінальної справи про нецільове використання коштів від продажу квот за Кіотським протоколом обрала стосовно Тимошенко запобіжний захід - підписку про невиїзд.
15 грудня 2010 ГПУ порушила кримінальну справу проти Тимошенко за ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади і службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Як повідомляла прес-служба ГПУ, слідство у справі, в рамках якого була допитана Тимошенко, встановило, що цільові кошти, отримані Україною згідно з Кіотським протоколом, були незаконно конвертовані та використані на інші потреби, ніж ті, які передбачалися зазначеним протоколом, тобто не за цільовим призначенням.
Контрольно-ревізійне управління виявило порушення на суму 1,16 млн грн при використанні коштів, отриманих у 2009 р. від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів, передбачених Кіотським протоколом.
27 січня 2011 ГПУ порушено ще одну кримінальну справу проти Ю. Тимошенко за перевищення нею влади і службових повноважень, що завдало державі збитків на 67 млн грн. Як повідомляється, справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України за перевищення Тимошенко влади і службових повноважень при закупівлі під гарантію уряду і ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас